Grupare infracțională din Constanța, care a produs prin evaziune un prejudiciu de un milion de euro, destructurată de polițiști

Grupare infracțională din Constanța, care a produs prin evaziune un prejudiciu de un milion de euro, destructurată de polițiști

Polițiști și procurori au destructurat o grupare infracțională organizată care ar fi cauzat un prejudiciu de circa un milion de euro, prin evaziune fiscală și folosirea de acte false, la importul unor mărfuri din China, prin Portul Constanța Sud-Agigea. Potrivit unui comunicat, remis joi, de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, patru dintre membrii grupării au fost conduși la sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Constanța pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 — 2015, un cetățean român de origine iordaniană ar fi inițiat gruparea infracțională în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul importului de mărfuri în containere din China, prin portul Constanța Sud—Agigea.

Importurile ar fi fost realizate în numele mai multor societăți comerciale din București și județul Ilfov, membrii grupării prezentând la autoritatea vamală documente comerciale falsificate pentru diminuarea valorilor reale ale bunurilor importate, fiind apoi înregistrate în contabilitate facturile falsificate.

Prin această modalitate, autoritățile vamale ar fi fost induse în eroare, taxele vamale ar fi fost diminuate, iar în evidențele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piața românească, prejudiciul cauzat bugetului de stat ridicându-se la aproximativ un milion de euro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina