Guvern: Premierul Cioloș l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Guvernul va asigura finanțare pentru investițiile importante/Unde mai este TĂIEREA TRÂMBIȚATĂ?

Premierul Dacian Cioloș l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Executivul va asigura finanțare pentru proiecte de investiții importante și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție resurse, în funcție de posibilități, pentru lăcașele de cult aflate în construcție, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, transmis duminică AGERPRES.

"Premierul Dacian Cioloș a avut, în dimineața zilei de 6 decembrie, o convorbire telefnică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocațiilor bugetare pe anul 2016. Discuția a scos încă o dată în evidență buna înțelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situația financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creștere față de anul precedent atât în ceea ce privește personalul clerical cât și cel neclerical, ca o recunoaștere a rolului social important pe care reprezentanții cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă", se arată în comunicatul Guvernului.

Totodată, se mai arată în comunicatul citat, Patriarhul a subliniat că biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor și tinerilor din mediul rural și ale calității actului medical în spitale.

''Premierul Cioloș a mulțumit pentru implicarea bisericii în cele două direcții extrem de importante pentru dezvoltarea societății românești'', adaugă sursa citată.

În proiectul de buget, în anexa aferentă Secretariatului general al Guvernului, la "Sinteza politicilor și programelor bugetare", la rubrica "lăcașuri de cult" nu este prevăzut niciun leu pentru anul 2016, în timp ce la execuția preliminară pentru anul 2015 au fost alocați 177 milioane lei.

Potrivit Ministerului de Finanțe, proiectul de buget pentru anul viitor prevede o creștere a salariilor acordate personalului clerical și neclerical.

"În cazul personalului clerical, contribuția statului la salarizarea personalului de cult crește de la 278,3 milioane lei anul acesta la peste 315,1 milioane lei în anul 2016. În cazul personalului neclerical, contribuția statului prin sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru salarizarea personalului neclerical a crescut cu 54,9% față de anul 2015, de la 188,9 milioane lei la 292,7 milioane lei în anul 2016", precizează sursa citată.

De asemenea, MF menționează că proiectul de buget pentru anul viitor prevede o creștere a contribuției statului, pentru sprijinirea așezămintelor religioase românești din afara granițelor, de la 12,8 milioane lei anul acesta la 13 milioane lei în anul 2016", "anul viitor păstrându-se în buget suma de 1,3 milioane lei alocată în scopul finanțării Schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos". AGERPRES

NR. Sâmbătă, așa-zisa presă din România s-a aruncat dezbrăcată în brațele știrii că Guvernul a tăiat banii pentru Catedrală! Duminică aceeași presă, parcă beată, dă, tot fără niciun fel de comentariu, știrea că Guvernul va da banii...


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios