Guvernul a alocat 773.000 lei pentru exproprieri pe amplasamentul suplimentar al autostrăzii Lugoj-Deva

Guvernul a alocat 773.000 lei pentru exproprieri pe amplasamentul suplimentar al autostrăzii Lugoj-Deva

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al autostrăzii Lugoj-Deva, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor, în cuantum de 773.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Biroul de presă al Executivului, suma este destinată despăgubirii pentru 1.582 de imobile, reprezentând terenuri extravilane, în suprafață totală de 878.164,82 mp. Proprietățile se află pe raza localităților Dumbrava, Făget, Margina din județul Timiș și localităților Lăpugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia și Brănișca, din județul Hunedoara.

"Suma de 773.000 de lei necesară despăgubirii imobilelor a rezultat ca urmare a raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean sau local, cu modificările și completările ulterioare, precum și normelor metodologice de aplicare a acesteia", precizează sursa citată.

Pe coridorul de expropriere nu există imobile care ar putea constitui monumente istorice/ zone de protecție a acestora, se subliniază în comunicat.

Fondurile se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrărilor la autostrada Lugoj-Deva a fost luată de Guvern în decembrie 2010, prin Hotărârea Guvernului nr. 1232. Ulterior, în 2012, aceasta a fost modificată, adaugă comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...