Guvernul laudă la Bruxelles activitatea DNA, ICCJ şi ANI, inclusiv cea din ultimii 5-7 ani

Guvernul laudă la Bruxelles activitatea DNA, ICCJ şi ANI, inclusiv cea din ultimii 5-7 ani

Guvernul a transmis CE că DNA, ca urmărire penală, ICCJ şi celelalte instanţe, în faza de judecată, au avut rezultate semnificative, rata de confirmare a inculpărilor DNA prin hotărâri judecătoreşti definitive depăşind în ultimii şapte ani 90%, iar ANI a avut tot rezultate notabile în ultimii 5 ani.

Guvernul laudă la Bruxelles activitatea DNA, ICCJ şi ANI, inclusiv cea din ultimii 5-7 ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aprecierile Guvernului la adresa Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au fost introduse în Programul Naţional de Reformă, la capitolul privind progresele înregistrate în combaterea corupţiei.

Documentul, obţinut de MEDIAFAX, completează Programul de convergenţă înaintat Comisiei Europene (CE).

"Referitor la combaterea corupţiei, DNA (la nivel de urmărire penală), ÎCCJ şi celelalte instanţe (pentru faza de judecată) au înregistrat rezultate semnificative. În ultimii şapte ani, rata de confirmare a inculpărilor DNA prin intermediul unor hotărâri judecătoreşti definitive a atins 90,25%", se arată în document.

Guvernul laudă la Bruxelles şi activitatea ANI, arătând că instituţia a obţinut rezultate notabile în ultimii cinci ani, rata de confirmare a deciziilor sale privind situaţiile de incompatibilitate şi a deciziilor administrative în cazurile de conflict de interese depăşind 80%, şi că, în urma deciziilor ANI, au fost confiscate averi personale nejustificate în valoare de peste 1 milion euro.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale