Guvernul modifică Legea educaţiei, conform deciziei CC, pentru examen de titularizare a profesorilor

Guvernul modifică Legea educaţiei, conform deciziei CC, pentru examen de titularizare a profesorilor

Guvernul a decis să modifice prin ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de miercuri, Legea educaţiei, conform solicitării Curţii Constituţionale (CC), astfel încât examenul de titularizare să poată avea loc pentru un număr total de 3.242 profesori.

Guvernul modifică Legea educaţiei, conform deciziei CC, pentru examen de titularizare a profesorilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem o ordonanţă de urgenţă, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, în aşa fel încât 3.242 de profesori să poată să dea examenele de titularizare, altfel nu puteau. Prin ordonanţa de astăzi, să le transmitem oamenilor să stea liniştiţi, că au voie", a anunţat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern, în faţa presei.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a precizat, la rândul său, că procedura de titularizare era în desfăşurare, dar prin decizia 106/2014, publicată în Monitorul Oficial în 3 aprilie, Curtea Constituţională a solicitat clarificarea articolului 253 din Legea educaţiei.

Scopul ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvern este clarificarea articolului, conform solicitării Curţii, astfel încât să nu fie blocată procedura de titulrazare, a spus Pricopie.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…