Guvernul urmează să aprobe în baza unei OUG majorarea salariilor personalului din sistemul medical

Guvernul urmează să aprobe în baza unei OUG majorarea salariilor personalului din sistemul medical

Guvernul urmează să aprobe miercuri, în baza unei ordonanțe de urgență, majorarea cu 25 % a salariilor personalului din sistemul medical. Executivul va dezbate spre adoptare un proiect de ordonanță de urgență pentru completarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, dar și pentru modificarea și completarea Legii 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, informează Biroul de presă al Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunțat săptămâna trecută că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.

"Putem de la 1 octombrie anul acesta (...) să aplicăm o creștere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul sanitar. Asta înseamnă, dacă datele ministerului și ale Casei sunt corecte, 181.000 de persoane în rețeaua Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale și 12.380 de persoane în ministerele și instituțiile care au propria rețea, Interne, Apărare, SRI și celelalte", declara Ponta, într-o conferință de presă.

Prim-ministrul menționa că pentru această majorare impactul bugetar anual este în jur de 1,7 miliarde de lei.

Ponta preciza că majorarea salarială se va face "în special în baza economiilor făcute de sistemul de Sănătate, după introducerea cardului de sănătate și a celorlalte măsuri de eficientizare".

În ședința de miercuri a Executivului urmează să fie aprobată și o ordonanță privind cazierul fiscal.

Pe agenda reuniunii se mai află o hotărâre privind aprobarea Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică dintre cele două țări.

Pe relația cu Chișinăul, Executivul urmează să aprobe și un memorandum având ca temă aprobarea negocierii și semnării celui de-al patrulea protocol adițional la Acordul guvernamental România — Republica Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de București, la 27 aprilie 2010.

Executivul va aproba în cadrul aceleiași ședințe și o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de secetă și pentru asigurarea debitelor ecologice pe principalele canale, japse și gârle pescărești din Delta Dunării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom