Hans Klemm: Mi-am exprimat sprijinul continuu pentru președintele Iohannis, premierul și guvernul interimar

Hans Klemm: Mi-am exprimat sprijinul continuu pentru președintele Iohannis, premierul și guvernul interimar

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat marți, la Deveselu, că a fost profund întristat de ceea ce s-a întâmplat în incendiul de la clubul Colectiv și a menționat că SUA vor rămâne prieten și aliat al României în această perioadă de tranziție politică.

"Am fost profund întristat de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 11 zile, de incendiul de la Colectiv. În numele poporului american și al Guvernului SUA ne-am exprimat profundul regretat pentru ceea ce s-a întâmplat, un incident care a semănat extrem de mult cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu mai mulți în ani în SUA. Acel eveniment s-a soldat cu mai multe decizii, inclusiv decizia fostului prim-ministru de a demisiona. Iar românii, atât în București și în mai multe orașe din țară, au ieșit în stradă, în mod pașnic și organizat, pentru a-și exprima doleanțele. Am explicat că în această perioadă de tranziție SUA vor rămâne un puternic prieten, aliat și partener al României", a spus ambasadorul.

Șeful reprezentanței diplomatice americane a menționat că și-a exprimat sprijinul pentru președintele Iohannis, premierul interimar și guvernul interimar și admirația pentru acțiunile românilor și pentru speranța lor într-un viitor mai bun și mai prosper.

"Mi-am exprimat sprijinul continuu pentru președintele Iohannis, pentru premierul interimar, domnul Câmpeanu și pentru guvernul interimar. Și mi-am exprimat admirația pentru acțiunile românilor, pentru speranța lor pentru un viitor mai bun și mai prosper pentru România", a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul Hans Klemm a vizitat marți școala din Deveselu, reabilitată cu fonduri americane, grădinița din Deveselu, construită complet cu fonduri americane și baza militară din localitate.

Grădinița din comuna Deveselu a fost construită în acest an cu fonduri de la Ambasada SUA și are trei grupe de copii, funcționând cu program prelungit. Tot cu fonduri americane a fost complet modernizată și școala Deveselu, care a fost dotată parțial cu mobilier nou din fonduri de la Liga Navală Americană. În școală învață 175 de copii. Reabilitarea școlii a început în prima parte a anului 2014 astfel încât elevii au avut condiții mai bune de învățare încât din anul școlar precedent, după finalizarea lucrărilor de interior. Anul acesta au fost încheiate și lucrările la exteriorul imobilului și au avut loc și dotări cu mobilier școlar nou.

Grădinița din Deveselu construită cu fonduri americane este imobil nou, dat în folosință în luna septembrie.

În Baza militară Deveselu vor fi amplasate elemente ale sistemului de apărare antirachetă american. Lucrările principale de construcție la Facilitatea de apărare antirachetă au început la Deveselu în noiembrie 2013. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...