Harghita: 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc - cea mai scăzută temperatură din țară

Harghita: 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc - cea mai scăzută temperatură din țară

Cea mai scăzută temperatură din țară, din zonele locuite, s-a înregistrat duminică dimineața, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat 0,9 grade Celsius. Meteorologul Nicolae Rusan, de la Centrul Meteo Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că valoarea de 0,9 grade Celsius s-a consemnat în jurul orei 5,00, după care a început să crească ușor.

Potrivit sursei citate, pe tot teritoriul județului Harghita, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, generate de o circulație a aerului rece care a venit din Nord-Nord-Vest.

La Joseni au fost 1,4 grade Celsius, la Toplița s-au înregistrat 1,8 grade, la Bucin s-au consemnat 3,5 grade, iar la Odorheiu Secuiesc au fost 6,7 grade Celsius.

Meteorologul Nicolae Rusan a precizat că astfel de temperaturi scăzute s-au mai înregistrat în Harghita și în alți ani, județul fiind cunoscut pentru vremea mai rece decât în alte zone ale țării.

De altfel, minima absolută a lunii iulie, în Harghita, a fost de zero grade Celsius și s-a consemnat la Miercurea Ciuc în mai mulți ani, începând din 1962 până în 2010.

Prognozele arată că, în cursul zilei de duminică, vremea va fi predominant frumoasă, temperaturile vor ajunge în Harghita până la 24 grade Celsius, urmând ca luni și marți să se înregistreze precipitații. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /