Harghita: Minus 20,3 grade Celsius la Toplița, cea mai scăzută temperatură din Transilvania

Harghita: Minus 20,3 grade Celsius la Toplița, cea mai scăzută temperatură din Transilvania

Cea mai scăzută temperatură din Transilvania s-a înregistrat marți dimineață în municipiul Toplița, unde mercurul termometrelor a arătat minus 20,3 grade Celsius.

Meteorologul de serviciul de la Administrația Națională de Meteorologie, Mihai Timu, a declarat că această valoare a fost cea mai scăzută din Transilvania și pe locul doi la nivel național, după cea consemnată în localitatea Apa Neagră din județul Gorj, unde au fost minus 25 de grade Celsius.

Și în celelalte localități din județul Harghita au fost temperaturi foarte scăzute. La Bucin s-au înregistrat minus 19 grade Celsius, la Joseni au fost minus 18 grade, iar la Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 16 grade Celsius.

Potrivit meteorologului Mihai Timu, în următoarele două zile vor continua să se înregistreze temperaturi foarte scăzute, iar cel mai frig va fi în noaptea de Revelion.

Astfel de valori de temperatură sunt obișnuite pentru locuitorii din Harghita, județ supranumit Mica Siberie sau Polul Frigului din România. Minima absolută a lunii decembrie, în Harghita, s-a înregistrat în 1998, la Miercurea Ciuc, când termometrele au arătat minus 33 de grade Celsius.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!