Horia Georgescu rămâne în arest preventiv

Horia Georgescu rămâne în arest preventiv

Fostul șef al ANI Horia Georgescu rămâne în arest preventiv, a decis miercuri Înalta Curte, care a admis în schimb contestația formulată de Neculai Nistor în același dosar și i-a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Iuoraș Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Cătălin, Popa Mocanu Ingrid Luciana, Georgescu Horia, Vișoiu Gheorghe, Canangiu Constantin Cătălin împotriva încheierii din 14 aprilie 2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție — Secția Penală, pronunțată în dosarul nr. 1417/1/2015, prin care s-a menținut arestarea preventivă, se arată în minuta ÎCCJ.

De asemenea, instanța a respins ca nefondată contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție în ceea ce o privește pe inculpata Ingrid Zaarour.

Fostul șef al ANI este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, iar Cătălin Theodor Nicolescu este judecat pentru luare de mită în formă continuată (24 acte materiale) și trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…