Hotărârea CL Sfântu Gheorghe prin care a fost aprobat steagul oraşului, anulată de instanţă

Hotărârea CL Sfântu Gheorghe prin care a fost aprobat steagul oraşului, anulată de instanţă

Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe prin care a fost aprobat steagul municipiului a fost anulată în urma unei sentinţe irevocabile a Curţii de Apel Braşov, după ce actul fusese atacat în instanţă de Prefectură, primarul Antal Arpad susţinând că este vorba de o discriminare.

Printr-o sentinţă a Curţii de Apel Braşov publicată, marţi, pe portalul instanţelor, a fost anulată, la cererea Prefecturii Covasna, hotărârea din 2010 a Consiliului Local Sfântu Gheorghe prin care s-a aprobat steagul municipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că nu a primit încă motivarea sentinţei, dar că reprezentanţii municipalităţii vor duce cazul mai departe la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Antal a susţinut că acest lucru arată că în România există "două judeţe şi jumătate", şi anume Harghita, Covasna şi o parte din Mureş, unde localităţile nu au voie să aibă un steag al comunităţii locale, ceea ce, în opinia sa, este o discriminare.

"În România sute de localităţi şi judeţe au steaguri, dar nu am cunoştinţe că în alte judeţe ar fi fost anulate aceste simboluri prin decizii judecătoreşti. Deci, se vede foarte clar că ceea ce este permis în alte judeţe nu se poate aici, iar acest lucru este un semn al discriminării. Ca urmare, vom merge până la Strasbourg", a afirmat edilul.

Procesul a fost intentat de fostul prefect de Covasna Codrin Munteanu, care a atacat, în vara anului 2012, în contencios administrativ, hotărârea privind aprobarea steagului municipiului Sfântu Gheorghe, pe motiv că în legislaţia românească nu sunt prevăzute aceste simboluri ale administraţiilor locale.

Drapelul este albastru-auriu, iar în mijloc se regăseşte stema municipiului Sfântu Gheorghe.

Tribunalul Covasna a respins acţiunea prefectului, însă Prefectura a făcut recurs, la Curtea de Apel Braşov, instanţă care a admis, în luna ianuarie a acestui an, recursul prefectului şi a trimis dosarul înapoi la Tribunalul Covasna, pentru rejudecare.

În 8 aprilie, Tribunalul Covasna a dat o nouă sentinţă, prin care a fost anulată hotărârea CL prin care a fost adoptat steagul municipiului. Sentinţa respectivă a fost atacată de această dată de către municipalitate, iar recursul s-a judecat la Curtea de Apel Braşov, care a respins, marţi, acţiunea.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!