Hunedoara: Aproape 2.000 de persoane la mitingul organizat la Petroșani de Sindicatul Muntele

Hunedoara: Aproape 2.000 de persoane la mitingul organizat la Petroșani de Sindicatul Muntele

Aproape 2.000 de sindicaliști de la mai multe exploatări miniere, dar și din alte domenii de activitate, sunt prezenți, vineri, la Petroșani, la mitingul de protest organizat de Sindicatul Muntele, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Sindicaliștii cer ca autoritățile să ia măsurile economice necesare pentru ca această companie energetică să poată fi redresată din punct de vedere economic, apreciind că falimentul complexului va duce la dispariția a cel puțin 6.500 de locuri de muncă.

'Județul Hunedoara nu trebuie să dispară de pe harta economică a României. În anii '90 în minerit și siderurgie lucrau circa 130.000 de persoane, acum au mai rămas 7.000. Trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru economia județului', a declarat secretarul general al Cartel Alfa Hunedoara, Vasile Bujor.

Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, le-a spus participanților la miting că o închidere a minelor din Valea Jiului este de neacceptat și că fiecare loc de muncă din județul Hunedoara contează.

'De deciziile guvernului depinde soarta celor care lucrează în energie, a celor care muncesc în județul Hunedoara. Fiecare loc de muncă din județul Hunedoara contează. Problemele mineritului nu sunt singulare în țară. Se încearcă închiderea mineritului din Valea Jiului', a afirmat Nica.

Liderul sindical a mai spus că oamenii nu trebuie să accepte închiderea minelor. El a arătat că în anul 2014 a fost importat cărbune pentru termocentralele din județul Hunedoara, în condițiile în care producția din Valea Jiului a fost refuzată.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de peste 890 milioane lei, iar din acestea, 364 de milioane de lei sunt restanțe la plată care au depășit scadențele. La sfârșitul anului 2014, CEH înregistra pierderi de 356 milioane lei și mai mulți furnizori i-au cerut insolvența. CEH este format din termocentralele Mintia și Paroșeni și din minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan din Valea Jiului. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...