Hunedoara: Drapelul României, arborat de jandarmi pe Vârful Parâng, cu ocazia Zilei Naționale

Hunedoara: Drapelul României, arborat de jandarmi pe Vârful Parâng, cu ocazia Zilei Naționale

Drapelul României a fost arborat duminică de jandarmii montani din județul Hunedoara pe Vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, în semn de cinstire a Zilei Naționale a României.

La această acțiune au participat doi jandarmi montani de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng și un voluntar, membru al Asociației San Montan, cei trei reușind să ajungă în vârf după șapte ore de urcuș pe o vreme foarte rece, cu vânt puternic și zăpadă viscolită. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. Traseul de întoarcere, deși a durat mai puțin, a fost la fel de dificil.

"Deși jandarmii montani ne-au obișnuit să înfrunte muntele și vremea rea pentru a salva viețile celor aflați în dificultate, cu ocazia Zilei Naționale ei au fost din nou pe munte, pentru un scop la fel de nobil. Astfel, în data de 1 Decembrie, Drapelul Național al României, ridicat de doi jandarmi montani și un voluntar din Parâng, va flutura la cea mai mare înălțime de pe teritoriul țării", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichițoiu.

Este pentru a treilea an consecutiv când jandarmii montani din Hunedoara reușesc performanța de a arbora drapelul tricolor pe Vârful Parângul Mare, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Vârful Parângul Mare este cel mai înalt din masivul cu același nume, Parâng.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...