Hunedoara: Proteste ale tinerilor, la Petroșani și Deva

Hunedoara: Proteste ale tinerilor, la Petroșani și Deva

Câteva sute de persoane, în majoritate tineri, au protestat pașnic miercuri seara în Petroșani și Deva, ei acuzând, prin pancartele pe care le-au expus, corupția, precum și clasa politică în ansamblu.

Cei mai mulți participanți au fost la Petroșani, unde aproape 500 de tineri, după estimări neoficiale, s-au strâns cu drapele în fața clădirii teatrului din localitate. Grupul a plecat în marș spre Piața Victoriei și apoi spre sediul Primăriei. Protestul s-a încheiat după mai bine de o oră.

La Deva, aproape o sută de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat în fața statuii lui Decebal din Piața Victoriei, la baza căreia sunt depuse zeci de candele aprinse și mai multe coroane de flori în memoria celor care și-a pierdut viața în clubul Colectiv din Capitală.

Cel puțin 20 de participanți purtau în mâini diverse pancarte pe care se puteau citi mesaje ca: 'Sunteți toți la fel, niște clone! Ponta, Oprea, Băse, Blaga, Piedone', 'politicieni — toți sunteți vinovați de masacrarea României' sau 'Corupția ucide'. Grupul de protestatari a parcurs apoi, pe jos, distanța până la sediul Prefecturii Hunedoara.

Protestele declanșate în cele două orașe au fost anunțate în cursul zilei de miercuri pe rețelele de socializare.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...