Hunedoara: Victimele celui mai grav accident de muncă din istoria mineritului, comemorate la Livezeni

Victimele celui mai grav accident de muncă din istoria mineritului românesc au fost comemorate vineri la Mina Livezeni din Valea Jiului, la împlinirea a 34 de ani de când în subteranul exploatării miniere și-au pierdut viața 53 de mineri și militari în termen, iar 27 de angajați au fost răniți grav.

La slujba de pomenire oficiată la troița din curtea minei au luat parte peste o sută de persoane, printre care s-au numărat rude și colegi ai celor dispăruți, mineri și reprezentanți ai autorităților.

"Trebuie evitate asemenea momente pe viitor. Noi luptăm și ne dăm toată silința ca aceste tragedii să dispară cu totul din mineritul Văii Jiului", a declarat directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, Nicolae Drăgoi.

Accidentul colectiv de muncă de la Mina Livezeni a avut loc pe 29 noiembrie 1980, în urma a două explozii produse în subteran pierzându-și viața 38 de mineri și 15 militari în termen. Alți 27 de mineri au fost răniți grav și au fost internați în spital. Tragedia a avut loc pe fondul nerespectării normelor minime de securitate a muncii și acumulării de gaz metan în subteran.

Cu toată amploarea acestui accident de muncă, autoritățile de la acea vreme au comunicat oficial doar 49 de morți pentru a nu fi nevoite să declare stare de doliu național.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?