Iași: Majorări ale pedepselor pentru violatorii din Vaslui hotărâte de magistrații Curții de Apel

Iași: Majorări ale pedepselor pentru violatorii din Vaslui hotărâte de magistrații Curții de Apel

Magistrații Curții de Apel Iași au decis să majoreze pedepsele pentru cei șapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, acuzați că în urmă cu un an au violat o minoră. Decizia magistraților Curții de Apel Iași este definitivă.

Inițial, cei șapte violatori au fost condamnați de judecătorii Judecătoriei Vaslui la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal. Pedepsele variau între 5,8 ani și 8,4 ani, însă atât avocații apărării cât și cei ai acuzării au contestat decizia.

Miercuri după amiaza, judecătorii Curții de Apel Iași au decis ca Silviu Burada să fie condamnat la 10 ani de închisoare, Andrei Paul Burlacu, la 8 ani și 6 luni, Ionuț Bigan Boicu — la 6 ani și 6 luni, Alin Dumitru Rotaru — 6 ani și 4 luni, Ioan Șurleac — 6 ani.

Pe 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, eleva s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni care au întreținut raporturi sexuale cu eleva împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale până când aceasta și-a pierdut starea de conștiență.

Cei șapte tineri au fost trimiși în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzația de viol și lipsire de libertate, toți în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri — Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan — au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistrații judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”