Iaşi: Primele demisii ale unor consilieri locali după publicarea ordonanţei privind migraţia aleşilor

Iaşi: Primele demisii ale unor consilieri locali după publicarea ordonanţei privind migraţia aleşilor

Consilierul local ieşean Anca Preda a anunţat, miercuri, că demisionează din PPDD şi va activa ca independent, reproşând apropierea PPDD Iaşi de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita, aceasta fiind prima demisie a unui ales local din Iaşi, după publicarea OUG privind migraţia. Ulterior, consilierul local Vlad Nedelcu şi-a anunţat şi el demisia din PPDD.

Anca Preda, aleasă în 2012 consilier local pe listele PPDD, afirmă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că PPDD s-a îndepărtat de electorat şi şi-a pierdut credibilitatea, iar în ultimul timp partidul lui Dan Diaconescu nu luptă împotriva puterii, ci încearcă să intre în graţiile acesteia.

Potrivit Ancăi Preda, PPDD ”nu doar că şi-a pierdut busola, ci a aruncat-o într-o prăpastie adâncă, de unde nimeni nu mai doreşte s-o recupereze”.

Totodată, ea reproşează conducerii ieşene a PPDD apropierea filialei locale de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita.

”Această apropiere este frapantă. În tot acest proces de subordonare, care uneori a căpătat accente indecente, am devenit tot mai conştientă că un divorţ politic se impune din partea mea. Este cauza pentru care prefer să fac azi un pas lateral. Dorinţa mea este de a mă disocia de o grupare care preferă ambiguitatea în locul limpezimii”, mai susţine consilierul Anca Preda.

Ea a mai spus că pentru început va activa ca independent în Consiliul Local Iaşi, iar apoi va decide dacă se va înscrie în alt partid sau se va dedica exclusiv carierei sale de avocat.

Surse din PPDD Iaşi susţin că Anca Preda risca să fie exclusă din partid, întrucât în Consiliul Local ea a votat în câteva rânduri împotriva proiectelor PSD, deşi PPDD stabilise susţinerea iniţiativelor promovate de primarul Gheorghe Nichita. Prin demisia Ancăi Preda, PPDD rămâne cu doi consilieri locali la Iaşi.

Un al doilea consilier local demisionează din PPDD

Consilierul local ieşean Vlad Nedelcu şi-a anunţat demisia din PPDD şi va activa ca independent, aceasta fiind cea de-a doua plecare din Consiliul Local Iaşi a unui ales PPDD, în cursul zilei de miercuri.

Consilierul PPDD Vlad Nedelcu a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că s-a prezentat miercuri la Primăria Iaşi, unde a înregistrat cererea privind trecerea sa în rândul independenţilor.

El nu a dorit să ofere detalii asupra demisiei sale din PPDD, precizând că ”s-au întâmplat mai multe lucruri în ultima perioadă”.

Vlad Nedelcu a fost ales consilier local în 2012 pe listele PPDD, iar în ultimele luni a votat în mai multe rânduri împotriva hotărârilor primarului PSD Gheorghe Nichita, în pofida faptului că la nivel local există o înţelegere PSD-PPDD.

De altfel, cele două partide formează majoritatea în Consiliul Judeţean, unde PPDD deţine şi un post de vicepreşedinte.

Liderul filialei judeţene Iaşi a PPDD, Alin Aivănoaei, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii consilieri au fost excluşi săptămâna trecută din PPDD şi că filiala a trimis deja Consiliului Local documentele care vizează obţinerea celor două mandate ce revin partidului.

”Au fost excluşi săptămâna trecută, iar avizul Biroului Naţional a venit vineri. Vom cere Consiliului Local ca ambele mandate să ne revină, pentru că sunt ale PPDD”, a spus Aivănoaei.

El a precizat că atât Anca Preda, cât şi Vlad Nedelcu ar fi manipulaţi de alte structuri politice, fără însă a preciza la cine anume se referă.

Consilierul Anca Preda a spus că nu ştie să existe vreo decizie de excludere a sa din partid.

”Nu mi-a fost comunicată nicio decizie de excludere. Nu am fost invitată la vreo şedinţă PPDD în care să se fi discutat excluderea mea. Este abuziv. Cum adică, eu nu am dreptul la apărare? Mă aşteptam la din astea, dar liderul PPDD Iaşi se face de râs, arată reaua lui credinţă”, a spus Anca Preda.

După demisiile a celor doi consilieri, PPDD rămâne în Consiliul Local Iaşi cu un singur reprezentant, Florin Boca.

PSD are în Consiliul Local Iaşi 13 mandate, PNL - cinci, PDL - patru, iar PPDD - unul. Viceprimarul Gabriel Surdu, ales în 2012 pe listele PDL, a fost exclus din partid, reproşându-i-se apropierea sa de primarul Gheorghe Nichita, dar şi-a păstrat mandatul în Consiliul Local.

Un alt consilier, Camelia Gavrilă, de la PNL, şi-a anunţat în urmă cu câteva luni demisia din rândul liberalilor, dar situaţia mandatului său nu este clarificată.

Majoritatea în Consiliul Local Iaşi este asigurată de PSD, viceprimarul Gabriel Surdu şi consilierul PPDD Florin Boca. De asemenea, cei patru consilieri PDL Iaşi votează, de regulă, alături de majoritatea PSD, conducerea democrat-liberalilor anunţând recent că începe procedurile de excludere a propriilor consilieri din partid.

OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

2 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

3 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...