ICCJ: Dan Adamescu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru rămân în arest la domiciliu

ICCJ: Dan Adamescu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru rămân în arest la domiciliu

Omul de afaceri Dan Adamescu şi judecătorii Elena Rovenţa şi Sorin Viziru rămân în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă le-a respins, luni, cererile de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar.

Dan Adamescu (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca omul de afaceri Dan Adamescu şi judecătorii Elena Rovenţa şi Sorin Viziru să fie judecaţi în arest la domiciliu, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Instanţa a respins astfel contestaţiile lui Adamescu, Rovenţa şi Viziru la decizia din 10 octombrie a Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost menţinută măsura arestului la domiciliu în cazul celor trei, constatând că aceasta este legală şi temeinică.

Dan Adamescu a fost în scaun cu rotile la instanţa supremă, acesta fiind ajutat de către persoanele care l-au însoţit.

În 10 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea lui Adamescu de a i se permite să plece din imobilul unde execută arestul la domiciliu, în perioada 13-18 octombrie, pentru a merge la o clinică de ortopedie.

Şi judecătorii Rovenţa şi Moldovan au primit atunci permisiunea de a merge la Spitalul Militar şi, respectiv, la Spitalul Fundeni. Elena Rovenţa a formulat cererea pentru 29 octombrie, când ar urma să meargă la Spitalul Militar pentru o intervenţie medicală, iar Moldovan pentru 13 octombrie, în vederea unor controale şi tratamente la Spitalul Fundeni.

În 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe magistraţii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe Dan Adamescu, în stare de arest, precum şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în stare de libertate, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă. Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august, când instanţa supremă a dispus măsura arestului la domiciliu.

Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. El a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august, când şi în cazul lui instanţa supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…