IGPR: Percheziții în București și județul Hunedoara în domeniul serviciilor de pază și protecție

IGPR: Percheziții în București și județul Hunedoara în domeniul serviciilor de pază și protecție

Direcția de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române efectuează, joi, pe raza municipiului București și a județului Hunedoara, cinci percheziții domiciliare la societăți comerciale implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de pază și protecție, informează un comunicat de presă al IGPR. La activități participă și polițiști de la IPJ Hunedoara, luptători SIAS și criminaliști.

Din investigații a reieșit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive, a precizat IGPR.

"În fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro", se arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară sub conducerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie dispuse măsurile legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…