IGPR: Percheziții în Ialomița, Giurgiu și București, la firme și persoane bănuite de evaziune fiscală

IGPR: Percheziții în Ialomița, Giurgiu și București, la firme și persoane bănuite de evaziune fiscală

Polițiști de la IPJ Ialomița efectuează, miercuri, 12 percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice, cinci persoane urmând a fi duse la audieri, informează IGPR într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița efectuează 12 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Giurgiu, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea-credință a creditului societății.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2012 — 2014, în calitate de reprezentanți ai două societăți comerciale din județul Ialomița, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile activitățile comerciale derulate. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că, în aceeași perioadă, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Polițiștii pun în aplicare cinci mandate de aducere. Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale care se impun.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?