IGPR: Polițiștii au ridicat droguri și bani în cadrul unei acțiuni împotriva grupărilor de crimă organizată

IGPR: Polițiștii au ridicat droguri și bani în cadrul unei acțiuni împotriva grupărilor de crimă organizată

Droguri de risc și de mare risc, substanțe cu efecte psihoactive, aproape 165.000 de lei și peste 9.000 de euro, precum și alte bunuri interzise la deținere sau folosite la săvârșirea de infracțiuni grave, au fost ridicate de polițiști, în cadrul unei acțiuni desfășurate în perioada 13 - 26 februarie, informează un comunicat de presă remis, duminică, AGERPRES, de către IGPR.

Potrivit sursei citate, acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului al Poliției Române. Activitățile au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT.

"Polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate au efectuat 59 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani", precizează IGPR.

Pentru probarea activității infracționale a 256 de persoane bănuite, polițiștii au efectuat 160 de percheziții ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât și autovehicule folosite în infracțiuni. 68 de persoane au fost reținute sau arestate pe baza probelor administrate.

"În urma activităților desfășurate, au fost confiscate 3 unități HDD, 13 laptop-uri, 67 de telefoane mobile, o armă de foc, 2 bile de heroină, 107 g. de cocaină, 5.825 g. de cannabis si 67 de plante de cannabis, 1,8 kg. de substanțe etnobotanice, 79 plicuri (diverse tipuri de substanțe stupefiante), 8 comprimate, 2 cântare, 4 dispozitive artizanale, 27.825 de pachete de țigări, 163.825 de lei și 9.020 de euro", arată sursa citată. Au fost instituite, totodată, sechestre asiguratorii asupra unui autoturism și a unui apartament.

Acțiunile, la care au participat 433 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, au beneficiat de sprijinul structurilor centrale și teritoriale ale Poliției Române. S-a cooperat cu structuri din cadrul Jandarmeriei Române și cu inspectoratele de poliție județene, iar "în cadrul unor cauze", s-a beneficiat de suportul de specialitate al DGA, DIPI și SRI, arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina