IGPR: Un bărbat urmărit internațional pentru omor calificat a fost depistat și arestat în Germania

IGPR: Un bărbat urmărit internațional pentru omor calificat a fost depistat și arestat în Germania

Un bărbat de 42 de ani, urmărit național și internațional de autoritățile judiciare române, care se sustrăgea de la executarea unui mandat de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul București, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, a fost depistat joi în localitatea Rodgau din Germania în cadrul unei operațiuni de tip E.N.F.A.S.T.

"La data de 19 noiembrie a.c., în urma unei operațiuni E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams) desfășurate de polițiștii Serviciului Urmăriri — Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în cooperare cu polițiștii din Germania, a fost depistat și reținut un bărbat care era urmărit internațional. (...) Cel în cauză este bănuit că, în cursul lunii mai a.c., ar fi aplicat mai multe lovituri cu un corp contondent unui minor în urma cărora acesta a decedat. Cel în cauză a fost arestat în Germania, fiind declanșată procedura de predare către autoritățile române", a informat joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams — Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de "Urmăriri", pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

Rețeaua a devenit operațională la data de 1 octombrie 2012, fiind finanțată prin fonduri europene accesate de către Poliția Belgiană.

E.N.F.A.S.T. este o rețea informală de contacte si un grup de cooperare în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Vicențiu Purcărea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu