IJ: Acțiune disciplinară în cazul judecătoarei Georgeta Roibu

IJ: Acțiune disciplinară în cazul judecătoarei Georgeta Roibu

Inspecția Judiciară (IJ) a promovat acțiune disciplinară față de judecătoarea Georgeta Roibu de la Judecătoria Câmpulung pentru că ar fi încălcat normele procedurale.

"Inspectorii judiciari (...) au dispus (...) exercitarea acțiunii disciplinare față de Georgeta Roibu, judecător la Judecătoria Câmpulung, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) — exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență din Legea 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", se arată într-un comunicat al IJ transmis luni AGERPRES.

În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că judecătorul a încălcat, în două cauze, normelor procedurale privind modul de calcul al termenelor prevăzute pentru sesizarea instanței.

Acțiunea a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

"În procedura disciplinară nu se poate pune în discuție bună reputație de care se bucură judecătorii", subliniază IJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu