În ciuda excesului de internări, numărul de paturi din spitalele româneşti va scădea constant în următorii doi ani

În ciuda excesului de internări, numărul de paturi din spitalele româneşti va scădea constant în următorii doi ani

Potrivit documentului, la nivelul anului 2016, numărul total de paturi din spitalele publice din România va fi de 118.950.

Concret, în nota de fundamentare se arată că pentru anii 2015 şi 2016 se propune o scădere cu câte 1.000 de paturi, astfel încât să fie atins indicatorul de 4,8 paturi acute la 1.000 de locuitori, atingând astfel media la nivel european, dar şi ţinta asumată de România în cadrul acordurilor cu Banca Mondială.

Peste 2.000 de paturi, reduse în 2014

„În anul 2014 se propune o reducere cu 2.177 a numărului total de paturi aprobat la nivel naţional echivalent cu numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate şi numărul de paturi din penitenciarele spital”, se arată în document.

Numărul total de paturi la nivel naţional include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice, paturile din sanatorii şi preventorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…