În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox

În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox

Firmele de recuperare reuşesc să rezolve amiabil, prin rate mult mai mici şi discounturi serioase, 90% din cazurile care ajung la ele. Băncile nu-i stimulează pe clienţii care-şi plătesc la timp ratele, ca să nu îngroaşe rândurile celor executaţi silit.

În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Coloji Laurenţiu Valentin a luat un credit de nevoi personale în franci elveţieni, garantat cu o casă. Nu a mai putut să-l plătească după cinci ani. Ratele îi crescuseră de la o lună la alta şi n-a avut parte de înţelegerea băncii. "Mi-au spus că nu au altă soluţie şi că mă dau la executare dacă nu plătesc. După trei săptămâni, m-am trezit cu executorul", povesteşte el.

A încercat să vândă apartamentul pe cont propriu. Banca nu i-a luat oferta în considerare. A reuşit, totuşi, să blocheze executarea în instanţă, dar a ajuns pe mâna unei firme de recuperare a creanţelor, care cumpărase de la bancă dosarul sau.

Citeşte mai multe despre cum se poate evita executarea silită pe stirileprotv.ro.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”