Încă o bancă VINDE TOT și PLEACĂ din România




Încă o bancă VINDE TOT și PLEACĂ din România

Banca centrală din Cipru a aprobat transferul depozitelor sucursalei Bank of Cyprus din România în bilanţul Marfin Bank

Vânzarea acestor active se încadrează în strategia grupului de a se concentra pe afacerile şi pieţele cheie, potrivit Mediafax .

De asemenea, se încadrează în strategia băncii de a-şi reduce prezenţa în România şi de a părăsi într-un final piaţa românească.

"Vânzarea asigură ieşirea de pe un activ semnificativ şi specializat din România, în timp ce îmbunătăţeşte lichiditatea cu 95 de milioane de euro", se arată într-un comunicat Bank of Cyprus.

Banca Centrală a Ciprului a aprobat în luna aprilie a anului trecut transferul depozitelor sucursalei Bank of Cyprus din România, împreună cu lichiditatea şi creditele de retail şi pentru IMM-uri care să acopere valoarea pasivelor, în bilanţul Marfin Bank, instituţie de credit înregistrată în România şi supravegheată de BNR.

Ciprioţii caută cumpărător pentru Marfin Bank România.

Prin tranzacția de azi, Bank of Cyprus a vândut către Strabag, pentru 95 de milioane euro, expunerea către Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care deţine Hotelului Marriott, reprezentând 35% din acţiunile firmei, o facilitate de credit şi un împrumut subordonat.

Strabag deţine pachetul majoritar de acţiuni al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand, respectiv 64,702% din capital, şi are o prezenţă semnificativă pe piaţa construcţiilor din România. După finalizarea tranzacţiei, Strabag va prelua integral compania care deţine Hotelul Marriott.

Activele pe care le vinde Bank of Cyprus includ o linie de credit acordată de filiala din România a băncii cipriote proprietarului Marriott, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, 1,47 milioane de acţiuni emise de societate, reprezentând 35,3% din capitalul social, precum şi un acord de împrumut subordonat între un afiliat al băncii şi Societatea Companiilor Hoteliere Grand.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /