Incendiul de la Colectiv: O comisie specială va evalua răniții; MAI a început controalele în cluburi

Incendiul de la Colectiv: O comisie specială va evalua răniții; MAI a început controalele în cluburi

O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Nicolae Bănicioiu și dr. Ioan Lascăr de la Floreasca, merg luni la toate spitalele din Capitală pentru a evalua starea pacienților răniți în incendiul de la clubul Colectiv, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria.

* LIVE UPDATE III Incendiu la clubul Colectiv din Capitală — Spitalul "Bagdasar-Arseni": Cinci pacienți sunt în stare critică

Din comisie mai fac parte secretarul de stat în Ministerul Sănătății Dorel Săndesc, care este specialist în ATI, prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", directorul medical al Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arși, medic primar Cristian Nițescu.

Grupul de lucru constituit la Palatul Victoria a avut o primă întâlnire duminică și este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Concluzia acestora, duminică, a fost că numărul deceselor în urma incendiului va crește semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze.

* Acestei comisii i s-au alăturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker și profesorul Marc Chaouat, considerați a fi unii dintre cei mai buni specialiști în arsuri. Ei au ajuns duminică seară la București, însoțiți de reprezentanți din Ministerul francez al Sănătății.

Medicul Marc Chaouat lucrează la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este șeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

* Guvernul va decide până la finalul acestui an înființarea sau funcționarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce privește cetățenii străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi îngrijesc.

* Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că de luni încep controale în cluburi, discoteci, mall-uri și alte spații care presupun aglomerări de persoane. Pompierii sunt însoțiți de polițiști și verifică dacă respectivele locații au planuri împotriva incendiilor și dacă acestea se respectă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit