Incendiul de la Colectiv: Situația răniților aflați în spitale

Incendiul de la Colectiv: Situația răniților aflați în spitale

 

UPDATE ORA 12.22 Situația răniților aflați în spitale

Un număr de 137 de răniți în urma incendiului care a izbucnit vineri seară în clubul Colectiv se aflau internați luni la prânz în spitalele bucureștene. 30 de persoane au murit.

Spitalul de Arși: 27 — trei în stare critică; 10 în stare gravă; 14 sunt stabili;

Spitalul "Bagdasar-Arseni": 22 — cinci în stare critică; șase sunt pe secție, 16 la reanimare;

Spitalul Municipal: 19 — zece la terapie intensivă;

Spitalul Floreasca: 15 — toți în stare critică;

Spitalul Elias: 14 — nouă în Terapie Intensivă;

Spitalul Militar: 12 — trei au o stare mult mai bună și vor fi transferați în Secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat;

Spitalul "Sf Ioan": 8 — șase intubați, în tratamente chirurgicale, aceștia fiind în stare gravă iar doi stabili;

Spitalul SRI "Dr. Agrippa Ionescu": 6 — un cetățean italian și un român se află în stare gravă; cei doi pacienți cetățeni spanioli sunt transferați pe secție și rămân internați până joi, 5 noiembrie; doi cetățeni români au o stare generală stabilă.

Spitalul Grigore Alexandrescu: 6 — unul în stare critică intubat, trei în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă; un tânăr de 18 ani a fost adus de la Elias cu 40% arsuri pe suprafața corpului, respiră bine; un alt adolescent, de 14-15 ani, a fost adus tot de la Elias; cel puțin doi vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână;

Spitalul "Sf. Pantelimon": 5 — trei stare critică, doi stabili;

Spitalul "Gerota": 3 — sunt stabili.

UPDATE ORA 11.58 INML: Persoanele decedate în incendiu au fost intoxicate cu fum și gaze toxice

UPDATE ORA 11.54 Spitalul Sfântul Ioan: Șase răniți în incendiul din clubul Colectiv sunt în stare gravă

Șase din cei opt răniți internați la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare gravă, fiind intubați, a declarat luni pentru AGERPRES șefa Secției de terapie intensivă, Carmen Giuglea.

"Dintre cei opt pacienți răniți în urma izbucnirii vineri seară a incendiului la clubul Colectiv care se află la Spitalul Sfântul Ioan doi sunt în afara oricărui pericol, cu arsuri pe suprafețe mici și cu o stare generală bună, 6 dintre ei pe Secția de terapie intensivă și suntem în curs de tratament chirurgical cu o parte dintre ei. Toți cei șase sunt intubați, fiind în stare gravă", a afirmat medicul.

UPDATE ORA 11.50 Gorj: Studenții donează sânge pentru victimele incendiului din clubul "Colectiv"

UPDATE ORA 11.35 ISU Mureș a făcut mai multe verificări în cluburi și discoteci în urmă cu o lună, susține prefectul


UPDATE ORA 11.33 Un minut de reculegere în memoria tinerilor care și-au pierdut viața în incendiu

UPDATE ORA 11.04 Gălățenii, solidari cu victimele incediului din Capitală

UPDATE ORA 11.04 Floreasca: 14 pacienți sunt în stare critică, starea lor nu s-a schimbat

Toți cei 14 pacienți internați la Spitalul Floreasca în urma rănilor suferite în incendiul de la clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, starea lor fiind una critică, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul medical al instituției, Nicușor Luchi.

"În clipa de față, pacienții se află la Blocul operator pentru pansamente. Se va face după aceea o reevaluare a lor, după care se vor întoarce în Terapie Intensivă. Nu a apărut nimic nou până în prezent, nu a intervenit nimic nou în evoluția lor. Pacienții își continuă îngrijirile și monitorizarea ca și până acum. 14 pacienți sunt internați în Terapie Intensivă, toți sunt în stare critică", a precizat medicul.

UPDATE ORA 10.40 Brăila: Altar în Piața Independenței pentru una din victimele incendiului din clubul "Colectiv"

UPDATE ORA10.16 Spitalul Sfântul Pantelimon: Trei pacienți în stare critică

Trei dintre cei cinci pacienți internați la Spitalul Sfântul Pantelimon în urma incendiului de la clubul Colectiv sunt în stare critică, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul instituției Gheorghe Popescu.

"Cinci pacienți sunt internați. Trei la ATI, doi în chirurgie. Unul dintre pacienții din ATI un bărbat de 33 de ani, două fete de 28 și 29 de ani. Bărbatul prezintă arsuri pe 35-40% din suprafața corpului, una din fete 50%, cealaltă 80%. În chirurgie o fată de 29 de ani și un bărbat de 32 de ani care prezintă stare bună, sunt operați, nu au nicio problemă. Suntem siguri că în câteva zile vor fi externați. Trei pacienți sunt în stare critică, dar stabili hemodinamic, sunt sedați din cauza durerilor. Pacientul cu arsuri de 35-40% a inhalat foarte mult fum", a afirmat managerul.

El a precizat că unitatea dispune de toate stocurile necesare pentru tratarea pacienților aflați în îngrijire. "Controlăm situația, nu avem nevoie de nimic, avem de toate. Sper ca lucrurile să evolueze bine", a spus Popescu.

UPDATE ORA 10.42 Patronul clubului Expirat, pe Facebook: Închid clubul; din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol

UPDATE ORA 10.35 Spitalul Militar: Trei răniți la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă


Trei dintre pacienții aflați la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună și vor fi transferați în secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunțat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniță Radu.

"Trei dintre pacienții internați în terapie intensivă, la evaluarea pe care am făcut-o în dimineața aceasta, au o stare generală mult mai bună, astfel încât vor fi transferați în secția de arși. Este un lucru bun. Pacienții care aveau arsuri de căi respiratorii superioare — se menține gradul lor de severitate. Deci, în continuare, cinci pacienți sunt gravi și unul este intubat", a spus Florentina Ioniță Radu.

Ea a precizat că un lucru bun este și faptul că a scăzut foarte mult edemul facial, astfel încât pacienții internați în urma incendiului de la Clubul Colectiv pot fi recunoscuți.

Medicul a arătat că în ceea ce-i privește pe pacienții aflați în stare critică situația acestora se poate schimba oricând, deoarece arsurile de căi respiratorii sunt o mare problemă. "Prima săptămână este foarte importantă", a subliniat medicul.

Comandantul unității a indicat că a fost mobilizat personal suplimentar pe secțiile de terapie intensivă și de chirurgie plastică pentru ca fiecare pacient să aibă asistentă și infirmieră, deoarece aceștia nu se pot hrăni singuri având mâinile afectate.

"Ne organizăm. Acum este foarte important modul în care este manageriat cazul mai departe: să nu apară suprainfecții, să fie hidratați corespunzător, să aibă aportul nutrițional necesar și este important să mănânce pur și simplu alimente pe care noi le preparăm, alimente speciale, am trecut de faza de alimentație cu substituenți, mai puțin cel care este intubat", a arătat medicul.

Florentina Ioniță-Radu a spus că spitalul este pregătit cu tot ce trebuie. "Avem foarte multe persoane care ne-au sunat ca să ne ajute. Le mulțumim tuturor. O să manageriem această problemă și o să-i anunțăm în momentul în care o să avem nevoie de ceva. Deocamdată avem tot ce ne trebuie", a spus ea.

Potrivit Florentinei Ioniță-Radu, în fiecare dimineață se realizează operații asupra pacienților. Ea a precizat că de marți pacienții vor intra în sala de operații de la ora 7,00, motivând că este important ca aceștia să mănânce după aceste intervenții. Medicul a arătat că deocamdată nu este nevoie de transplant de piele.

Conform medicului, 200 de persoane s-au înscris pe listele spitalului pentru a dona sânge, indicând că astfel pentru următoarea săptămână este asigurat necesarul de sânge.

Ea a completat că echipa de medici străini aflată la București va veni marți la Spitalul Militar.

Medicul a indicat și că în fiecare zi la orele 10,30 și 18,00 vor fi susținute conferințe de presă cu privire la starea pacienților.

UPDATE ORA 10.24 Autoritățile din R.Moldova au trimis la București circa 700 de litri de sânge

UPDATE ORA 10.13 O comisie specială va evalua răniții; MAI a început controalele în cluburi

UPDATE ORA 09.53 Peste 1.500 de persoane au donat sânge în weekend

UPDATE ORA 09.45 Mai mulți tulceni au donat sânge pentru victimele incendiului din clubul "Colectiv"

UPDATE ORA 09.19 Martori ai tragediei de la Clubul Colectiv urmează să fie audiați și la Poliția Capitalei (surse)

UPDATE ORA 09.19 Timiș: Cozi ale donatorilor, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină

UPDATE ORA 09.11 Botoșani: O ceremonie de învestire a noului subprefect, amânată pe fondul tragediei de la București

UPDATE ORA 09.09 Spitalul Elias: Trei pacienți în stare critică

Trei pacienți sunt în stare critică la Spitalul Elias din cei 14 internați la această unitate medicală în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul instituției Doina Dimulescu.

"În momentul de față sunt nouă pacienți în Terapie Intensivă, din care opt intubați, dintre aceștia trei în stare critică. Un pacient este în post-operator și patru pe secție care sunt în stare bună. În total 14 pacienți. Am transferat sâmbătă și duminică la Spitalul Grigore Alexandrescu doi adolescenți, unul dintre ei de 14 sau 15 ani și celălalt a cărui soră era tot acolo internată și familia ne-a rugat insistent să stea amândoi în același spital", a afirmat managerul.

UPDATE ORA 09.03 Spitalul Grigore Alexandrescu: Un pacient în stare critică și trei în stare gravă

Un pacient se află în stare critică și alți trei în stare gravă din totalul de șase internați la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" în urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Raluca Alexandru.

"A mai venit în cursul zilei de duminică o arsură de la Spitalul Elias. Este vorba de un băiat de aproape 18 ani cu 40% arsuri pe suprafața corpului. A venit intubat, dar au reușit și l-au detubat, acum respiră bine. Avem doar un singur intubat în stare mai critică și trei în stare gravă care se află continuare în Secția de Terapie Intensivă. O fată pe Secția de Chirurgie Plastică și o altă fată pe Secție de Toxicologie care a avut o intoxicație cu fum", a precizat medicul.

Potrivit purtătorului de cuvânt, cel puțin doi dintre pacienți vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână.

UPDATE ORA 08.54 Spitalul "Bagdasar-Arseni": Cinci pacienți sunt în stare critică

Cinci pacienți sunt în stare critică la Spitalul "Bagdasar-Arseni", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Florin Bica.

Potrivit acestuia, starea pacienților de la "Bagdasar-Arseni" este totuși una staționară.

"Sunt staționari. Medicii au început să le schimbe pansamentele. În stare critică sunt cinci pacienți din cei 22. Șase sunt pe secție, 16 la reanimare", a precizat medicul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății