Începerea construcției în București a unei săli de concerte și o nouă lege a cinematografiei - priorități ale Ministerului Culturii

Începerea construcției în București a unei săli de concerte și o nouă lege a cinematografiei - priorități ale Ministerului Culturii

Obținerea finanțării și demararea procedurilor pentru construcția în București a unei săli de concerte cu 2.000 - 2.400 de locuri, restaurarea și modernizarea clădirii Muzeului Național de Istorie a României, dar și prezentarea în Guvern a proiectului unei noi legi a cinematografiei se numără printre prioritățile strategice ale Ministerului Culturii în acest an. 

Potrivit unui document publicat vineri pe site-ul Guvernului, printre prioritățile Ministerului Culturii se numără și obținerea banilor necesari și demararea procedurilor pentru restaurarea și modernizarea clădirii Teatrului Național "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare la Palatul Culturii din Iași, începerea lucrărilor de consolidare și restaurare la Muzeul Național al Țăranului Român.

De asemenea, Ministerul Culturii mai are în vedere începerea lucrărilor de consolidare și restaurare la Muzeul Național "George Enescu" — Palatul Cantacuzino, la Muzeul Kalinderu din București și la Biblioteca Franceză "Omnia" din Craiova.

În anul 2016, Ministerul Culturii, la capitolul procese interne, intenționează să organizeze concursuri de proiecte de management pentru ocuparea posturilor de manager la instituțiile publice de cultură subordonate, dar și să modifice regulamentul de organizare și funcționare al Centrului Național al Cinematografiei, în scopul eficientizării activității acestuia.

În privința proceselor legislative, ministerul are în vedere elaborarea cadrului normativ necesar inițierii unui program național pentru salvarea/consolidarea clădirilor de patrimoniu cu risc seismic ridicat, în care funcționează instituții de cultură, dar și prezentarea în Guvern a proiectului unei noi legi a cinematografiei.

La capitolul resurse financiare, Ministerul Culturii vizează instituirea unor priorități și lansarea unor sesiuni de finanțare pe bază de selecție de proiecte prioritare, cu finanțare din bugetul instituției, simplificarea și diversificarea instrumentelor de finanțare oferite prin Administrația Fondului Cultural Național pentru operatorii culturali.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice pentru fiecare minister în 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro