INSOMNIA creşte riscul de ACCIDENT CEREBRAL

INSOMNIA creşte riscul de ACCIDENT CEREBRAL

Specialistii au observat ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani prezinta un risc de opt ori mai mare de a face o astfel de afectiune grava, in cazul in care sufera de insomnie.

In general, accidentul vascular cerebral apare mai des la persoanele cu varsta de peste 50 de ani, ceea ce nu inseamna ca el nu se poate manifesta si la cele mai tinere. Informatia este oferita de autorul studiului, Ya-Wen Hsu, de la Universitatea de Farmacie Chia Nan, din Taiwan.

Expertii au mai afirmat si in trecut ca problemele legate de somn au legatura cu cele cardiovasculare, insa studiul de acum e primul care arata o conexiune intre insomnie si o asemenea afectiune. Durata insomniei este si ea importanta, caci atunci cand aceasta este mai indelungata, riscul de accident vascular cerebral creste si el.

Insomnia poate duce la inflamatie sistemica, afectand astfel sistemul cardiovascular. Hsu sustine ca oamenii nu acorda destula atentie acestei probleme, insa sfatul doctorului trebuie neaparat luat in calcul atunci cand incepe sa apara insomnia.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat