INSOMNIA creşte riscul de ACCIDENT CEREBRAL

INSOMNIA creşte riscul de ACCIDENT CEREBRAL

Specialistii au observat ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani prezinta un risc de opt ori mai mare de a face o astfel de afectiune grava, in cazul in care sufera de insomnie.

In general, accidentul vascular cerebral apare mai des la persoanele cu varsta de peste 50 de ani, ceea ce nu inseamna ca el nu se poate manifesta si la cele mai tinere. Informatia este oferita de autorul studiului, Ya-Wen Hsu, de la Universitatea de Farmacie Chia Nan, din Taiwan.

Expertii au mai afirmat si in trecut ca problemele legate de somn au legatura cu cele cardiovasculare, insa studiul de acum e primul care arata o conexiune intre insomnie si o asemenea afectiune. Durata insomniei este si ea importanta, caci atunci cand aceasta este mai indelungata, riscul de accident vascular cerebral creste si el.

Insomnia poate duce la inflamatie sistemica, afectand astfel sistemul cardiovascular. Hsu sustine ca oamenii nu acorda destula atentie acestei probleme, insa sfatul doctorului trebuie neaparat luat in calcul atunci cand incepe sa apara insomnia.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”