Inspector de la ITM Bucureşti, reţinut de DNA, pentru luare de mită

Inspector de la ITM Bucureşti, reţinut de DNA, pentru luare de mită

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului Bucureşti a fost reţinut, vineri, de procurorii anticorupţie, pentru că a pretins şi a primit 2.200 de lei, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, pentru a nu da amendă.

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus, vineri seară, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore, a inculpatului Ciprian Grigoraş, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 16 iulie 2014, inculpatul, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, a pretins şi ulterior a primit suma de 200 de lei de la un denunţător, în scopul neaplicării unor sancţiuni contravenţionale.

Vineri, acesta a mai pretins şi primit de la acelaşi denunţător, pentru acelaşi motiv, suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, sâmbătă, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: Comisarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 Cazul „shaorma cu de toate”

3 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

4 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol