INTERCEPTĂRI din dosarul lui Mazăre. Primarul Constanţei se temea că pierde "imagine": Să rezolve problema astăzi, că dacă nu, mă ocup eu personal

INTERCEPTĂRI din dosarul lui Mazăre. Primarul Constanţei se temea că pierde "imagine": Să rezolve problema astăzi, că dacă nu, mă ocup eu personal

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, se temea că va pierde la capitolul "imagine" dacă nu reuşeşte să termine construirea cartierului "Henri Coandă", el atrăgându-i atenţia viceprimarului oraşului să "rezolve problema", pentru că altfel se ocupă el personal "de toată direcţia de urbanism".

Potrivit interceptărilor din dosarul de luare de mită al lui Mazăre, pe fondul unor discuţii purtate de edil cu omul de afaceri Avraham Morgenstern legate de dorinţa acestuia din urmă de a câştiga contractul de execuţie a campusului social, primarul a făcut în aşa fel încât să câştige încrederea reprezentantului societăţii Shapir, susţin anchetatorii.

"În acest sens, a dorit să îi demonstreze că, având în vedere autoritatea şi eficienţa sa în cadrul Primăriei Constanţa, el este persoana cu care trebuie să trateze în cazul în care urmăreşte să încheie contracte cu autorităţi subordonate primăriei", arată procurorii, în documente din dosar.

Anchetatorii mai susţin că Mazăre, într-o convorbire purtată cu viceprimarul Decebal Făgădău în 19 iulie 2011, se asigură că acesta va răspunde prompt solicitărilor firmei lui Morgenstern - Shapir.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...