Iohannis a discutat cu Ponta și Isărescu despre aderarea României la euro;președintele va organiza în perioada următoare consultări cu partidele

Iohannis a discutat cu Ponta și Isărescu despre aderarea României la euro;președintele va organiza în perioada următoare consultări cu partidele

Președintele Klaus Iohannis a discutat joi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Victor Ponta și guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, despre procesul aderării țării la zona euro, urmând ca șeful statului să organizeze consultări cu partidele parlamentare pentru un consens în această direcție.

"Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul președinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetățenilor", arată Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, discuțiile purtate de președintele Iohannis cu premierul Ponta și guvernatorul Isărescu au avut în vedere identificarea principalelor etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de convergență 2015-2018.

În cadrul discuțiilor s-a decis înființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv.

Administrația Prezidențială precizează că în perioada următoare șeful statului va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro.

"Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil", se arată în comunicat.

Șeful statului i-a invitat joi la Cotroceni pe premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre procesul aderării României la zona euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Imaginea asta e România...