Iohannis: CE a lansat două proceduri de infringement împotriva României; Guvernul m-a asigurat că nu va fi nicio problemă

Iohannis: CE a lansat două proceduri de infringement împotriva României; Guvernul m-a asigurat că nu va fi nicio problemă

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Comisia Europeană a lansat două proceduri de infringement împotriva României care vizează chestiuni de acordare a azilului, punctând că a primit asigurări din partea Guvernului că se lucrează la aceste spețe și nu va fi nicio problemă.

"Astăzi au fost lansate 40 de proceduri de infringement împotriva a 19 țări de către Comisia Europeană, două sunt îndreptate împotriva României. Am verificat împreună cu echipa mea, sunt două proceduri relativ simple, sunt chestiuni de acordare a azilului și am primit toate asigurările că Guvernul lucrează pe aceste spețe și nu va fi absolut nicio problemă. Este vorba de transpunerea lor în legislația națională. Nu cred că avem aici motive de îngrijorare", a spus joi șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a participat la Bruxelles la reuniunea Consiliului European Extraordinar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”