Iohannis: Cetățenii își doresc lucruri simple de la politicieni: să se țină de cuvânt și să respecte legea

Iohannis: Cetățenii își doresc lucruri simple de la politicieni: să se țină de cuvânt și să respecte legea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, în discursul susținut în debutul manifestării de la Iași, că românii își doresc lucruri simple de la clasa politică, anume să se țină de cuvânt și să respecte legea, iar în anul electoral 2016 partidele politice au ocazia să arate că au înțeles acest lucru. * Klaus Iohannis și Dacian Cioloș — prezenți la Iași, de Ziua Unirii; la Catedrala Patriarhală va fi oficiat un "Te Deum"

El a spus că în 2016 clasa politică are prilejul de a se reconecta la încrederea cetățenilor, punându-și puterea și priceperea în slujba interesului public.

"2016 este un an electoral. Urmează perioada în care clasa politică are șansa de a se reconecta la așteptările cetățenilor, de a reconstrui încrederea știrbită în timp și de a asuma responsabilități. Cred că cetățenii noștri își doresc lucruri simple de la politicieni: să se țină de cuvânt, să-și pună puterea și priceperea în slujba interesului public și să respecte legile. Partidele au obligația să probeze că au înțeles aceste lucruri prin modul de conduită, prin oamenii pe care îi vor propune în competițiile politice și prin acțiunile lor din acest an", a declarat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că toți cei "care se vor antrena în bătăliile electorale trebuie să își amintească, dincolo de culoarea politică și interese, că avem același obiectiv: binele oamenilor pe care îi reprezentăm".

El și-a manifestat speranța că "vom avea un an electoral decent, în care tenacitatea, munca și profesionalismul vor câștiga".

Pe de altă parte, președintele a anunțat că se va implica, în acest an, în viața publică, pentru a atrage atenția cetățenilor asupra nevoii reînnoirii clasei politice.

'Vocea mea se va face auzită în tot acest an, dar nu pentru a intra în campanie, ci pentru a vorbi despre înnoirea clasei politice și continuarea schimbării modului în care se face politică. Avem nevoie de abordări, idei și oameni noi, care au înțeles că metehnele trecutului trebuie să rămână ale trecutului, că nu putem continua înșelând speranțele oamenilor', a mai adăugat Iohannis.

Iohannis: O autostradă care să lege Moldova de restul țării, un proiect prioritar

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Iași, că este necesară o autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei, iar acest obiectiv ar trebui să fie unul prioritar.

"Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei ar aduce numeroase beneficii. În perioada următoare acest proiect ar trebui să devină prioritar", a spus Iohannis.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...