Iohannis, despre 'telejustiție': Cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate, să avem mai puțin zornăit de cătușe

Iohannis, despre 'telejustiție': Cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate, să avem mai puțin zornăit de cătușe

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi, referindu-se la fenomenul de ''telejustiție'', că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate astfel încât că existe mai puțin ''zornăit de cătușe'', indicând că este nevoie de o schimbare de legislație și de procedură.

"Eu cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate. (...) Adică, să avem mai puțin zornăit de cătușe și să aflăm prin comunicate seci ce s-a întâmplat. (...) Eu cred că aici este nevoie de schimbare și în legislație și în procedură și este nevoie de un act de voință și din partea celor care se ocupă de aceste probleme. Nu vreau să arunc vina asupra unuia sau altuia, nu am niciun indiciu că undeva ar exista o scurgere ilegală de informație. Asta nu se întâmplă, dar este nevoie de o îmbunătățire inclusiv a respectului de sine la toți cei care vin în contact cu aceste cauze și unii cu siguranță atunci ajung la concluzia că nu trebuie să dea o copie a dosarului jurnaliștilor după cinci minute după ce a primit dosarul spre consultare", a declarat Iohannis, la Digi 24.

El a spus că preferă să aibă o discuție cu CSM în legătură cu propunerile în acest caz.

Șeful statului a apreciat că prin dosarele din ultimele zile va crește credibilitatea politicienilor.

"Eu cred că va crește credibilitatea clasei politice, fiindcă aici avem foarte multe dosare grele, care acum ajung să fie lucrate și acum se face lumină. Părerea mea este că după ce se termină vom avea mai puțini politicieni cunoscuți și este loc pentru ceva ce se numește înnoirea clasei politice. Mulți dintre cei pe care i-am văzut ani sau decenii la rând la televizor vor fi în altă parte sau vor sta acasă în cel mai bun caz și se va face loc pentru noi lideri, pentru noi politicieni, pentru o nouă credibilitate. Este o fază foarte urâtă, dar fără asta nu cred că putem să vorbim la modul foarte serios de recredibilizarea clasei politice, nu este suficient să existe transparență și predictibilitate în Parlament, cei care au greșit trebuie să fie și trași la răspundere", a spus Iohannis.

El a susținut că Parlamentul a prelucrat foarte repede toate solicitările venite din partea justiției, indicând că acesta este un cadru foarte propice pentru a reformula legislația și regulamentele aferente pentru urgentarea acestor cereri.

Șeful statului a arătat că afirmațiile referitoare la "republica procurorilor" sunt profund eronate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...