Iohannis, mesaj la 25 de ani de la înființarea SPP: Serviciul a devenit o structură modernă și eficientă

Iohannis, mesaj la 25 de ani de la înființarea SPP: Serviciul a devenit o structură modernă și eficientă

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia aniversării, joi, a 25 de ani de la înființarea Serviciului de Protecție și Pază, în care subliniază că SPP a devenit, în această perioadă, "o structură modernă și eficientă, iar rolul și misiunile sale s-au extins în mod semnificativ pe plan intern și internațional". În mesajul transmis presei de Administrația Prezidențială, șeful statului apreciază că SPP este una dintre structurile importante ale sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională și remarcă modul în care instituția a evoluat în cei 25 de ani de la înființare, adaptându-și pregătirea și intervenția în funcție de riscuri și amenințări.

"Serviciul a devenit o structură modernă și eficientă, iar rolul și misiunile sale s-au extins în mod semnificativ pe plan intern și internațional. Apreciez capacitatea de acțiune și curajul dovedit de angajații Serviciului de Protecție și Pază în misiunile specifice, precum și contribuția adusă la organizarea, pe teritoriul României, a unor evenimente de anvergură, unele cu participare internațională.

Apreciez, totodată, performanțele cadrelor instituției în asigurarea protecției demnitarilor ONU în diferite teatre de operații internaționale. Dovada recunoașterii lor este aceea că Serviciului de Protecție și Pază i s-a încredințat pregătirea de specialitate a personalului de securitate al Națiunilor Unite, lucru care face cinste României", afirmă, în mesajul său, Klaus Iohannis.

Președintele își exprimă convingerea că, "într-o lume în permanentă schimbare, marcată de pericolele manifestărilor teroriste la adresa democrației și a drepturilor omului, SPP va continua să își îndeplinească la standarde înalte misiunile specifice".

"În aceste clipe aniversare, vă urez mult succes în activitate. La mulți ani !", își încheie Iohannis mesajul adresat generalilor, ofițerilor, maiștrilor militari, subofițerilor și salariaților civili din SPP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...