Iohannis: Numai un Parlament capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției poate recăpăta încrederea cetățenilor

Iohannis: Numai un Parlament capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției poate recăpăta încrederea cetățenilor

Președintele Klaus Iohannis apreciază, în contextul respingerii de către Senat a cererii privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, că numai un Parlament cu "principii ferme" în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă "prompt și corect" la cererile justiției, "poate recăpăta încrederea cetățenilor".

"Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui sa confere nimănui imunitate în fața justiției. Parlamentul nu se poate erija în instanță. Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor", a afirmat, miercuri, Iohannis, într-o postare pe Facebook.

El a mai spus că, în calitatea sa de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu poate trece cu vederea "faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției".

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Întrucât nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova. Votul a fost secret, cu bile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...