Iohannis: Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București

Iohannis: Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat duminică "foarte impresionat" de marșul tinerilor pentru unirea cu Republica Moldova, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. "Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere", a scris președintele pe Facebook .

În opinia șefului statului, prin gestul lor, tinerii "au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană", că România și Republica Moldova au ''o destinație comună".

"Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!", a adăugat Iohannis.

O mie de tineri, care au pornit pe jos din Chișinău spre București, vor mărșălui alături de cei care îi vor aștepta duminică, la ora 14,00, la Piața Universității, spre Palatul Cotroceni, pentru a-i cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...