Iohannis: Toţi ştiu că sunt primarul sas şi că saşii nu sunt ortodocşi. Ponta pierde sigur alegerile fiindcă românii nu înghit povestea cu OUG pentru primari

Iohannis: Toţi ştiu că sunt primarul sas şi că saşii nu sunt ortodocşi. Ponta pierde sigur alegerile fiindcă românii nu înghit povestea cu OUG pentru primari

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni seară că religia şi etnia sa nu ar fi o problemă în campania electorală pentru prezidenţiale, menţionând că toată lumea îl cunoaşte drept "primarul sas de la Sibiu" şi ştie că saşii nu sunt ortodocşi.

Klaus Iohannis (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

"Cred că a fost o eroare din partea domnului Ponta că a introdus aceste două teme (religia şi etnia, n.r.) în campania electorală. Nu au ce căuta acolo. Mie, sigur, nu-mi strică, fiindcă eu nu am nimic de ascuns. Sunt cel cunoscut, primarul sas de la Sibiu. Toată lumea din capul locului ştie că sunt primarul sas, toată lumea ştie că saşii nu sunt ortodocşi', a declarat Iohannis într-o emisiune la B1 Tv .

El a precizat că, în ciuda faptului că nu este ortodox şi etnic român, a primit un mare numă de voturi din parte sibienilor, fiind luteran şi etnic german.

"Oamenii nu au nicio problemă cu faptul că nu sunt etnic român, că nu sunt ortodox. Oamenii vor să ştie lucruri simple, înţelege ceva din funcţia de preşedinte, are o viziune pentru noi, românii, pentru România?", a completat liderul PNL, precizând că a constatat această situaţie în urma vizitelor în ţară din ultima perioadă.

Iohannis: Ponta pierde sigur alegerile fiindcă românii nu înghit povestea cu OUG pentru primari

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis , a declarat luni seară că premierul Victor Ponta va pierde "sigur" alegerile prezidenţiale în cazul în care va emite Ordonanţa care permite traseismul politic al primarilor, menţionând că românii nu 'înghit" aşa ceva, existând inclusiv varianta boicotării alegeri.

Iohannis a fost întrebat într-o emisiune la B1 Tv cum va combate ACL situaţia în care Guvernul va emite ordonanţa de urgenţă anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea prin care va fi permit pentru o anumită periodă traseismul politici al primarilor.

"Vom folosi toate pârghiile care sunt la îndemâna Opoziţiei pentru a opri o astfel de ordonanţă. Ar fi un atac la esenţa autonomiei locale, la esenţa pluripartidismului în România (...) Avertizez public, această ordonanţă ar fi o gravă eroare şi ar fi un atac la sistemul politic din România, este simplu de tot", a spus Iohannis.

Liderul PNL a menţionat că, în cazul în care Guvernul va emite ordonanţa în cauză, juriştii ACL vor analiza modalitatea de contestare, inclusiv pe calea instanţelor judecătoreşti.

"Victor Ponta va pierde sigur alegerile, fiindcă românii nu vor înghiţi aşa ceva", a declarat Iohannis.

El a admis că se poate ajunge, ca formă de protest a opoziţiei, chiar până la boicotarea alegerilor prezidenţiale, subiect însă care nu s-a discutat încă în ACL.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...