IRES: Peste trei sferturi dintre români, favorabili acțiunilor justiției împotriva politicienilor

Un procent de 49% dintre subiecții unui sondaj realizat de IRES în perioada 9-10 martie consideră că România merge într-o direcție bună iar 77% manifestă o părere bună și foarte bună despre faptul că, în ultimele luni, foarte mulți oameni politici sunt acuzați de corupție, condamnați sau arestați preventiv.

Pe de altă parte, 40% dintre subiecți sunt de părere că țara merge într-o direcție greșită iar 9% au răspuns că nu știu.

În privința faptului că în ultima perioadă foarte mulți politicieni sunt acuzați de corupție, condamnați sau arestați preventiv, 9% dintre cei intervievați manifestă o părere proastă, iar 11% — o părere foarte proastă.

Totuși, potrivit IRES, majoritatea românilor spun că există politicieni care sprijină lupta anticorupție în mod sincer. 57% dintre cei intervievați cred acest lucru, față de 40% care susțin contrariul.

Conform sondajului, românii cred, în proporție de 70%, că în România corupția este foarte răspândită. Alți 25% consideră că este răspândită, în timp ce 3% spun că e puțin răspândită.

49% dintre subiecții intervievați afirmă că fenomenul corupției este mai răspândit în administrația centrală, în timp ce 16% opinează că administrația locală este cea mai atinsă de corupție. Există și un procent de 31% de cetățeni care spun că fenomenul corupției este răspândit în egală măsură în administrația centrală și locală.

Sondajul este de tipul multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național și a fost realizat pe un eșantion de 1.118 indivizi de 18 ani și peste. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante