IRES: Peste trei sferturi dintre români, favorabili acțiunilor justiției împotriva politicienilor

Un procent de 49% dintre subiecții unui sondaj realizat de IRES în perioada 9-10 martie consideră că România merge într-o direcție bună iar 77% manifestă o părere bună și foarte bună despre faptul că, în ultimele luni, foarte mulți oameni politici sunt acuzați de corupție, condamnați sau arestați preventiv.

Pe de altă parte, 40% dintre subiecți sunt de părere că țara merge într-o direcție greșită iar 9% au răspuns că nu știu.

În privința faptului că în ultima perioadă foarte mulți politicieni sunt acuzați de corupție, condamnați sau arestați preventiv, 9% dintre cei intervievați manifestă o părere proastă, iar 11% — o părere foarte proastă.

Totuși, potrivit IRES, majoritatea românilor spun că există politicieni care sprijină lupta anticorupție în mod sincer. 57% dintre cei intervievați cred acest lucru, față de 40% care susțin contrariul.

Conform sondajului, românii cred, în proporție de 70%, că în România corupția este foarte răspândită. Alți 25% consideră că este răspândită, în timp ce 3% spun că e puțin răspândită.

49% dintre subiecții intervievați afirmă că fenomenul corupției este mai răspândit în administrația centrală, în timp ce 16% opinează că administrația locală este cea mai atinsă de corupție. Există și un procent de 31% de cetățeni care spun că fenomenul corupției este răspândit în egală măsură în administrația centrală și locală.

Sondajul este de tipul multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național și a fost realizat pe un eșantion de 1.118 indivizi de 18 ani și peste. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!