Judecător din Constanţa REŢINUT de DNA

Judecător din Constanţa REŢINUT de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe 24 de ore, începând cu data de 16.03.2015, a inculpatului LUNGU VIRGIL ROMAN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța de reținere se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie 2014 – sfârșitul lunii ianuarie 2015, inculpatul Lungu Virgil Roman a purtat mai multe discuții cu un denunțător, în cadrul cărora a pretins și acceptat primirea unor sume de bani cuprinse între 20.000 euro și 50.000 euro.

Aceste sume de bani au fost pretinse, pentru ca inculpatul să-și folosească influența pe care afirma că o are asupra unui magistrat din cadrul Tribunalului Constanța, să-l determine pe acesta să revină asupra unor măsuri asigurătorii, în sensul revocării acestora, și să-i garanteze denunțătorului o judecată corectă, imparțială.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului Lungu Virgil Roman i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 16 martie 2015, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria