Klemm l-a informat pe Cioloș că va colabora cu el pentru consolidarea și amplificarea parteneriatului strategic româno-american

Klemm l-a informat pe Cioloș că va colabora cu el pentru consolidarea și amplificarea parteneriatului strategic româno-american

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, l-a informat pe premierul Dacian Cioloș că Ambasada va colabora cu el și cu Guvernul său pentru a consolida și amplifica parteneriatul strategic SUA-România, inclusiv pentru a spori componenta economică și comercială a acestuia, se precizează într-o declarație de presă de vineri a Ambasadei SUA, după întâlnirea dintre cei doi oficiali.

Potrivit sursei citate, acest lucru se va realiza "în paralel cu continuarea excelentei cooperări în domeniul securității, cu consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției".

"În această dimineață, ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu prim-ministrul Dacian Cioloș la Palatul Victoria, în cadrul unei vizite de curtoazie. Ambasadorul l-a felicitat pe prim-ministru pentru numire și formarea noului guvern, și-a oferit sprijinul și a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un aliat, partener strategic și prieten apropiat al României", arată comunicatul Ambasadei.

În cadrul discuțiilor, adaugă sursa menționată, Klemm a explicat prioritățile Ambasadei — promovarea securității, statului de drept și prosperității celor două țări — și a remarcat că există multe domenii de interes comun în programul Guvernului României.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…