Kovesi: Sunt peste 4.800 de dosare în lucru; avem dosare mari, ce vizează persoane cu funcții importante

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat că peste 4.800 de dosare sunt în lucru la DNA, fiind și cauze mari, complexe, care vizează persoane cu funcții importante.

Șefa DNA a precizat că va continua ritmul anchetelor desfășurate de procurorii anticorupție și a admis că sunt în lucru cauze care vizează persoane cu funcții înalte.

"Da, cu siguranță. Este ritmul impus de un an și jumătate. Sunt peste 4.800 de dosare în lucru. (...) Avem în lucru dosare mari, complexe, care vizează persoane cu funcții importante. Activitatea noastră nu se va opri, poate doar în perioada sărbătorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua în același ritm, cu aceeași eficiență, dacă nu vor interveni schimbări legislative sau de altă natură. Cât vom fi lăsați să ne facem treaba, o vom face la fel de bine și eficient", a afirmat Kovesi, într-un interviu pentru Ziare.com.

Referitor la asocierea ofensivei anticorupție din ultima vreme cu campania electorală, ea a subliniat că DNA a avut o activitate constantă tot anul.

"Nu a fost un număr mai mare sau dosare mai complexe instrumentate doar în campaniile electorale. În campania pentru europarlamentare am fost acuzați că am lăsat motorul relaxat, deși numărul de dosare instrumentate a fost aproximativ egal din februarie în mai. Deci nu era adevărat. Acum am fost acuzați că am accelerat. E doar o chestiune de percepție. Vă dau date statistice. DNA a derulat cele mai multe acțiuni în iunie și iulie, când nu era campanie. În data de 4 iunie am avut 11 acțiuni într-o zi, la fel am avut în 28 mai. Nu aranjăm noi când vin denunțătorii, când se ia mită, când sunt trucate licitațiile. Acțiunile se declanșează strict pe baza probelor și a investigațiilor derulate", a susținut procurorul șef.

Pe de altă parte, Kovesi a admis că există o îngrijorare permanentă în legătură cu eventuale modificări legislative în privința competențelor și organizării DNA.

"Este o îngrijorare permanentă când vedem că persoane importante în stat atacă DNA din cauza anchetelor pe care le avem. Există o temere că s-ar putea face modificări legislative în privința competențelor, organizării DNA, a statutului procurorilor. Să vedem dacă în viitor aceste temeri vor mai exista", a subliniat Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există