Liderii coaliției propun amânarea votului asupra cererii de reexaminare a Codului fiscal

Liderii coaliției propun amânarea votului asupra cererii de reexaminare a Codului fiscal

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni că liderii coaliției au decis să fie amânat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară și le-a propus reprezentanților Opoziției ca joi să aibă o întâlnire pe această temă. * Tăriceanu: Reexaminarea Codului fiscal, săptămâna viitoare; e mai înțelept să nu ne grăbim

* Comisia economică a Senatului: Aviz negativ la cererea de reexaminare a Codului fiscal

* Comisia juridică a Senatului: Aviz favorabil pentru cererea de reexaminare a Codului fiscal

* Comisia pentru transporturi a Senatului: Aviz negativ la cererea de reexaminare a Codului fiscal

"Am avut o discuție în coaliție cu privire la pașii de urmat în legătură cu luarea în dezbatere a solicitării președintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Așa cum bine știți, a fost o întâlnire tehnică, la care au fost prezenți specialiști de la toate partidele. Urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare", a declarat Dragnea, la finalul ședinței coaliției de guvernare, la care a participat și premierul Victor Ponta.

Dragnea a adăugat că decizia politică nu poate fi luată luni, având în vedere că subiectul este unul extrem de important, nu numai pentru bugetul de anul viitor, dar și pentru viitorul României.

"Am avut o discuție foarte bună cu primul-ministru și cu colegii din coaliție și propunerea noastră este ca în această săptămână, o zi posibilă ar fi joi, și sperăm ca și colegii din opoziție să fie de acord și să avem o întâlnire a liderilor politici ca, pe baza discuțiilor tehnice care au avut loc, să luăm decizia politică în așa fel încât în sesiunea normală să dăm votul pe această solicitare a președintelui", a precizat acesta.

El a afirmat că, practic, în aceste condiții, nu se mai poate vorbi de sesiune extraordinară a Parlamentului.

"Eu cred că este mult mai important să măsurăm de două ori și să tăiem numai o dată, dar să fim siguri pentru că, repet, este o temă extrem de importantă. (...) Noi credem că este nevoie de timp pentru ca fiecare partid politic, până la întâlnirea pe care, repet, sper ca și colegii din Opoziție să o accepte să fie joi, să știm fiecare ce punct de vedere susținem și în urma acelei discuții Putere — Opoziție să avem un punct de vedere comun care să ne dea garanția tuturor că modificările aduse Codului fiscal fac ca în România lucrurile să fie stabile", a spus Liviu Dragnea.

Despre amânarea luării unei decizii pe Codul fiscal, Dragnea a precizat că "a fost nevoie de mai multe analize și este nevoie în continuare de mai multe analize, ceea ce se va întâmpla în zilele următoare".

"Vor fi discuții, din nou, în comisiile de specialitate, probabil, colegii din Parlament vor lua o decizie în sensul acesta, dar, repet, cea mai importantă este întâlnirea din această săptămână", a mai afirmat președintele interimar al PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu