Lumina Sfântă a Învierii a fost oferită credincioşilor din România. Hristos a Înviat!

Lumina Sfântă a Învierii a fost oferită credincioşilor din România. Hristos a Înviat!

„Veniţi de luaţi lumină!”, a spus Patriarhul Român la miezul nopţii.

Pentru al şaselea an consecutiv, Lumina Sfântă a fost adusă la Bucureşti de o delegaţie a Patriarhiei Române, ea fiind ulterior trimisă cu mai multe avioane de mici dimensiuni către Suceava, Satu Mare, cu escală la Cluj-Napoca, şi Timişoara, cât ş pentru ceilalţi credincioşi din restul ţării.

Lumina Sfântă din Bucureşti a fost adusă direct de la Ierusalim în jurul ore 20.30 cu ajutorul unei aeronave care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coanda” din Capitala.

„Este al şaselea an consecutiv când Sfânta Lumină este adusă în Capitala ţării cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a părintelui patriarh Daniel”, a spus episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În întreaga ţară, slujbele de Înviere au fost oficiate atât în bisericile ortodoxe, precum şi în cele catolice. Circa două miliarde de creştini din întreaga lume au primit în aceasta seară Lumina Sfântă.

Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns şi în Suceava după ce mai mulţi prelaţi au adus-o cu maşina până la Fălticeni, de la Aeroportul din Bacău. Deoarece aeroportul din Suceava este în modernizare, preoţii au fost nevoiţi să se deplaseze pe traseele spre Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei şi zona Rădăuţi-Siret.

Brăilenii au primit lumina Învierii FOTO Florentin Coman

Sfânta Lumină a fost adusă credincioşilor suceveni de către preotul Cătălin Axinte, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În Timişoara, Consiliul Judeţan Timiş şi Mitropolia Banatului le-au adus credincioşilor Lumina Sfântă prin intermediul unui avion închiriat de la compania lui Ion Ţiriac.

Flacăra sfântă de la Ierusalim a ajuns şi în Baia Mare , datorită delegaţiei conduse de PS Iustin Sigheteanu.

Baimărenii primesc Lumina Sfântă FOTO Adevărul - Carp Cosmin

„Mulţumim lui Dumnezeu că ne-a trimis şi anul acesta Lumina Sfântă din cer, la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Este semnul Învierii Atotputernice a Mântuitorului şi semnul pe care ni-l trimite în fiecare an, ca răspuns la credinţa, la evlavia, la umilinţa şi la iubirea noastră faţă de Dumnezeu“, a spus PS Iustin .

Sărbătoarea Învierii Domnului a scos din case mii de credincioşi în Baia Mare, acolo unde oamenii au participat la slujba de la Catedrala Episcopală Ortodoxă „Sfânta Treime“.

„Participăm în fiecare an la slujba de Înviere. (...) Învierea Domnului ne face să ne dorim să fim mai buni“, a spus Marcela Marchis, o băimăreancă de 46 de ani.

Constănţenii au aşteptat şi ei miezul nopţii pentru a aprinde lumânările cu Sfânta Lumină a Învierii, împărţită în acest an de către ÎPS Teodosie într-un loc mai puţin obişnuit, şi anume între ruinele cetăţii Tomis.

IPS Teodosie a venit cu lumina sfântă de pe mare. VIDEO Adrian Boioglu

„Schimbarea în Hristos are loc în sufletul nostru, unde ieşirea în stradă este înlocuită cu intrarea în adâncul sufletesc pentru a alunga de acolo întunericul păcatelor, rugăciunea smerită fiind singurul glas care strigă, nu împotriva vreunei stăpâniri lumeşti, ci căutându-l pe Dumnezeu”, scrie preotul Marcel Răduţ pe blogul său de pe „Adevărul”.

Sfânta Lumină de la Ierusalim sau „Focul Sfânt”, cum mai este numită, este cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă. Considerată un adevărat miracol al Ortodoxiei, Lumina Sfântă apare în fiecare an de Paşte, la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, atunci când deasupra Sfântului Mormânt se pogoară un foc din cer.

La acest material au contribuit corespondenţii „Adevărul”: Florina Pop, Florentin Coman, Mădălin Sofronie, Stefan Both, Carp Cosmin, Adrian Boioglu.

FOTO Hristos a Înviat! În Noaptea Învierii, cu mic cu mare, credincioşi au luat Lumina Sfântă

Lumina Învierii a intrat în sufletele şi casele creştinilor brăileni

FOTO Învierea Domnului a fost sărbătorită de mii de credincioşi băimăreni

FOTO VIDEO Hristos a înviat! Mii de severineni au participat la slujba de Înviere la Catedrala Ortodoxă

VIDEO Lumina Sfântă a venit pe mare, la Constanţa. ÎPS Teodosie a împărţit-o credincioşilor între ruinele cetăţii Tomis

FOTO Pelerinaj de Înviere la catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Bucureşti

Sfânta Lumină de Paşte s-a aprins la Ierusalim

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!