Luni se reunește coaliția de guvernare: pe agendă, Codul fiscal și salariile demnitarilor

Coaliția de guvernare urmează să se reunească luni, pe agenda discuțiilor fiind ordonanța privind salariile demnitarilor și situația creată după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament, conform unui anunț făcut recent de președinta Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, precum și alte teme politice.

Joi, Rovana Plumb, ministru al Muncii, preciza că ordonanța privind salariile demnitarilor va fi discutată luni în cadrul coaliției de guvernare și că sustenabilitatea finanțării acestei măsuri va fi abordată la rectificarea bugetară.

"Totdeauna, atunci când se face rectificarea bugetară, trebuie avute în vedere toate măsurile adoptate de către Guvern și Legislativ anterior aplicării rectificării bugetare. În momentul de față, pe ordonanța privind salariile demnitarilor nu există bugetare", arăta Plumb.

Liderii coaliției de guvernare vor discuta și despre retrimiterea în Parlament a noului Cod fiscal, decizie luată vineri de președintele Klaus Iohannis, și ar putea decide convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea acestui document.

"Dacă mă întrebați pe mine, undeva în a doua parte a lunii august trebuie făcută sesiune extraordinară parlamentară', afirma vineri Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, Codul fiscal nu este unul politic, ea cerându-le celor de la PNL să fie responsabili și să adopte documentul.

Rovana Plumb a reiterat că legea salarizării, care este legată de adoptarea Codului fiscal, se află în pericol, la fel ca și perspectiva majorării salariilor în sectorul bugetar.

Vineri, premierul Victor Ponta declara că, în contextul respingerii Codului fiscal de către președinte, Guvernul va începe să promoveze măsurile cuprinse în acest document fie prin ordonanță de urgență, fie prin prin asumarea răspunderii. Ponta și-a exprimat însă regretul că s-a pierdut consensul politic pe tema Codului fiscal.

În cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal transmisă vineri Senatului, președintele Iohannis arăta că punerea în aplicare a documentului "ar genera implicații majore la nivelul construcției bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menținere a consolidării fiscale" și că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene și Fondului Monetar Internațional, "atrage, în mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB și deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergență și Strategiei Fiscal-bugetare".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume