Macovei: E inacceptabil că partenerii din NATO nu au fost consultați la numirea șefului SRI

Macovei: E inacceptabil că partenerii din NATO nu au fost consultați la numirea șefului SRI

Fostul candidat la președinție, Monica Macovei, a declarat, duminică, într-o conferință de presă ce a urmat evenimentului de lansare a partidului M10, că este "inacceptabil" faptul că partenerii din NATO ai României nu au fost consultați la numirea directorului Serviciului Român de Informații.

"Înțeleg că partenerii noștri din NATO nu au fost consultați la această numire și consider acest lucru inacceptabil pentru că suntem într-un parteneriat și mai ales parteneriatul strategic cu Statele Unite este esențial pentru România, astăzi, când suntem la granița cu un război în care Rusia continuă agresiunea armată cu Ucraina și în care la Kremlin, ieri, s-a comis un nou asasinat politic. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este vital pentru România. De asta spun că și numirile de șefi ai serviciilor de informații intern și extern trebuie făcute prin consultare cu partenerii străini", a spus Macovei.

Monica Macovei a lansat, duminică, partidul M10 (M la puterea 10 — n.r.). Au fost prezenți la acest eveniment, printre alții, și au susținut discursuri, Adrian Papahagi, Cristian Ghinea, Lucian Mândruță. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /