MAE, despre românii reținuți în Ungaria: Se află în arest în Budapesta, nu au solicitat asistență consulară

MAE, despre românii reținuți în Ungaria: Se află în arest în Budapesta, nu au solicitat asistență consulară

16 cetățeni români se află în arestul poliției din Budapesta cu propunere de arestare preventivă, fiind reținuți pentru trafic de persoane, dar niciunul dintre aceștia nu a solicitat asistență consulară, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

"Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 28 august 2015, de către poliția ungară, că 4 cetățeni români au fost reținuți la data de 26 august 2015 în Budapesta, fiind cercetați pentru trafic de persoane. Potrivit informării poliției ungare, cei 4 cetățeni români vor fi audiați în cursul zilei de astăzi, 28 august 2015. Reamintim că în cursul zilei de ieri, 27 august 2015, alți 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați de autoritățile ungare, cu propunerea de arestare preventivă", precizează MAE.

Sursa citată adaugă că Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menține legătura cu autoritățile ungare pentru noutăți privind situația juridică a cetățenilor români și este pregătită să acorde asistență consulară în limita competențelor legale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Percheziții la clanul interlop Duduianu