MAE: Minoră de cetățenie română, repatriată din Siria

MAE: Minoră de cetățenie română, repatriată din Siria

O minoră de cetățenie română a fost repatriată, la cererea familiei, din Siria, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut, după ce familia acesteia a întreprins toate măsurile pe lângă autoritățile siriene, pentru că minora să poată părăsi neînsoțită această țară, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Sursa citată precizează că deplasarea minorei de la Damasc până la frontiera siriană a fost efectuată cu un autoturism aparținând membrilor de familie sirieni, iar pe parcursul îndeplinirii formalităților de tranzitare a frontierelor siriană și libaneză, efectuate pe de 2 iulie, ea a beneficiat de sprijinul misiunii diplomatice a României la Damasc.

"Minora a fost însoțită de către reprezentanții misiunii diplomatice a României la Damasc până la Ambasada României în Liban, de unde a fost preluată de către reprezentanții misiunii diplomatice de la Beirut, care au însoțit-o până la îmbarcarea în aeronavă și au sprijinit-o inclusiv în efectuarea procedurilor vamale", adaugă MAE.

Potrivit aceleași surse, misiunea diplomatică a României în Siria este în permanent contact cu cetățenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar pentru facilitarea comunicațiilor, sprijin logistic și de aprovizionare, în funcție de situația specifică în care se găsesc aceștia. Totodată, misiunea eliberează documente de călătorie și asigură serviciile consulare necesare, după caz.

Datele MAE arată că până în acest moment, de la deteriorarea situației de securitate din zonă, au beneficiat de asistență consulară în vederea evacuării din Siria, aproximativ 600 de cetățeni români și membrii de familie ai acestora.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară. De asemenea, MAE recomandă consultarea informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației "Călătorește în siguranță", cât și al serviciului de alertă prin SMS.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina